Logo VIA

Autoodgovornost


Osiguranje autoodgovornosti je obavezno osiguranje za sve vlasnike ili korisnike motornih vozila i podrazumeva osiguranje odgovornosti vlasnika vozila za štete pričinjene trećim licima.

S obzirom na skora poskupljenja polisa autoodgovornosti Agencija VIA je za svoje klijente obezbedila registraciju vozila na 6 – 12 mesečnih rata, putem administrativnih zabrana, preko plate, penzija i čekovima građana.

Svojim klijentima takođe nudimo kvalitne ponude više osiguravajućih kuća za Delimični kasko, Mini kasko, Kasko, kao i Osiguranje pomoći na putu u zemlji i inostranstvu. Za putovanja u određene zemlje vam je potreban i zeleni karton koji možete dobiti kod nas.

Zeleni karton

Zeleni karton je obavezan dokument ako se vozilom domaće registracije putuje u inostranstvo. Od 01.01. 2012 godine zeleni karton je neophodan samo za Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu.

Važnost ovog dokumenta je od trenutka izdavanja pa do isteka premije obaveznog osiguranja. Ovaj dokument se vezuje uz polisu obaveznog osiguranja i na njoj se mora nalaziti broj polise uz koju važi. Osiguravajuće društvo koje je izdalo polisu obaveznog osiguranja izdaje i zelenu kartu.

Za dobijanje ovog dokumenta potrebno je:

  • Polisu obaveznog osiguranja na uvid
  • Saobraćajna dozvola
  • Cena: 2000,00 do 3000,00 Din u zavisnosti od osiguravajuće kuće.

Dodatne informacije Agencija Via VŠ - registracija vozila.rs

Delimično kasko osiguranje

Delimično kasko osiguranje predstavlja osiguranje svih stakala (prednja, zadnja i bočna) standardno ugrađenih na vozilo (putničko ili teretno), izuzev stakala (plastike) na svetlosnim uređajima, ogledalima ili krovu vozila (uključujući i stakleni krov).

Ugovaranjem polise delimičnog kasko osiguranja vozila pokrivate rizik loma i oštećenja stakala na Vašem vozilu, a nastankom štetnog događaja i nadoknadu štete.

Kasko osiguranje

Kasko osiguranje vozila pokriva štetu nastalu na Vašem vozilu usled: saobraćajne nezgode (sudara, udara, prevrnuća, iskliznuća…) bez obzira na krivicu osiguranika, pada ili udara nekog predmeta, požara, eksplozije, iznenadnog termičkog ili hemijskog delovanja spolja, udara groma, oluje, grada, snežne lavine, pada letelice, manifestacija i demonstracija, obesti trećih lica i drugih rizika.

Vaše vozilo dodatno možete da osigurate i od rizika krađe vozila i utaje.